ONS VERHAAL:   MET DE STAD VERBONDEN

"Capéau" werd opgericht in oktober 1965 door het echtpaar Paul Capéau- Bernaert Josepha.

Na een verblijf van 9 jaar in Canada, waar zij een bloeiende patisserie uitbaatten, keerden zij samen met hun twee dochters in 1963 terug naar België.
Paul Capéau was de bezieler van het wafel- en pannenkoekenhuisje Capéau.
In 1970 huwde de oudste dochter Marie Jeanne Capéau met Guy Vercauteren senior en namen de zaak over in 1974. Ruim een halve eeuw later en drie generaties verder is Capéau uitgegroeid tot een van de meest geliefde brasseriën in Sint-Niklaas. 
 In 1991 en 1995 vervoegden dochter Anne Marie en zoon Guy junior Vercauteren na hun studies  de zaak.
In 2012 namen zus en broer Anne-mie en Guy jr. de zaak over en vernieuwden de zaak in 2013 tot een aangename en uitnodigende eetgelegenheid waar kwaliteit en vriendelijk prioriteit zijn. Guy Jr. maakt dagelijks heerlijke verse lunchgerechten klaar.

De vierde generatie zorgt voor de versterking: Zoon Charles als sous-chef: ervaring opgedaan in Il Trionfo in Knokke en 't Korennaer ( 1 Michelinster) en zoon Jules zijn ondertussen ook werkzaam in de zaak. 

Doorheen de jaren kende Capéau een verschuiving in hun aanbod. De zaak die bekend stond om  z'n smeuïge wafels en heerlijke pannenkoeken hebben Guy en Anne-mie op de kaart gezet als een top-brasserie. 



©2019 Capéau, Stationsstraat 29, 9100 Sint-Niklaas
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.